volg rubriek op facebook volg rubriek op twitter tell a friend rss feed rubriek

IK HOU WEL VAN EEN BEETJE DRAMA

Het aanbod aan tv-programma’s en -zenders is groot. En toch kan ik, als ik zin heb om iets te bekijken, niks vinden.

Niks leuks in ieder geval. De kunst is om op het goede moment de leuke programma’s te vinden. Daarom is het handig als zenders zich in een bepaald genre of soort programma’s gespecialiseerd hebben.

Goede Britse dramaseries

Toen ik de reclame voor BBC First zag, dacht ik daarom meteen: dát is een zender voor mij. Goede Britse (historische) dramaseries zoals Wolf Hall bijvoorbeeld, naar de gelijknamige bestseller van Hilary Mantel. Een serie die zich afspeelt in de tijd van Hendrik VIII aan het hof van de Tudors. Maar ook spannende series als Silent Witness en The Musketeers, een verfilming van het klassieke verhaal van de drie musketiers. Allemaal verzameld op één zender. Hou je ook van goede dramaseries?

Bekijk kijk dan hier het hele aanbod. BBC First is nu te zien bij KPN kanaal 23.

 

- advertorial -

 

ZO KRIJG JE KORTING OP EEN DAGJE UIT OF VAKANTIE

De zomer komt er aan. Lekker veel vrije dagen, vakanties. Ideaal om er een dagje op uit te gaan met het hele gezin.

Pakjes drinken voor onderweg

Natuurlijk neem je wat lekkers en pakjes drinken mee voor onderweg. Bijvoorbeeld die handige pakjes van Capri-Sun Orange, Red fruits of Multivitamin met die rietjes. Die zijn niet alleen makkelijk om mee te nemen, tot 31 augustus krijg je bij een 10-pack ook een kortingscode. Daarmee krijg je:  

- € 7,50 korting op een ticket voor één van de Plopsa parken, óf
- tot € 50 korting op een Roompot vakantie (bovenop alle andere korting)

Handig om te weten

Je mag zo vaak meedoen als je actiecodes hebt. Er is geen maximum. De actie duurt tot 31 augustus 2015. Na het aanvragen van een kortingscode maak je automatisch kans om een gratis Roompot vakantie t.w.v. 400 euro te winnen.

Hoe krijg je die korting?

Koop een actieverpakking van Capri-Sun. Ga naar www.capri-sun.nl. Vul de code op de zijkant van het pak in met je gegevens. Je ontvangt je kortingscode dan per mail.

- advertorial -
- advertorial -- advertorial -

 

 

Aangepast zoeken
 

algemeen

alle onderwerpen

alle rubrieken

forum

zoeken op rubriek

nieuwsbrief

rss

prijsvragen

meest gelezen

1.

lees je maandhoroscoop

2.

de slechte eigenschappen van een sterrenbeeld

3.

wie past bij wie

4.

leren mediteren

5.

jaarhoroscopen 2014

laatste recensies

Boeddha Tweets
Lori Deschene

Qigong lifestyle
Patricia van Walstijn

Puur yoga
Robert Butera

Yoga helpt
Tara Styles

Het subtiele lichaamDe gelukkige boeddha
Thomas Bien

lees verder

nieuwste artikelen rubriek

 

 

 

 

Dromen

Iedereen droomt vijf tot tien keer per nacht. Soms herinner je je droom, soms niet. Er zijn technieken om je dromen te kunnen herinneren.

 

Communiceren vanuit je onderbewuste

Dromen kunnen emotioneel, fysiek of spiritueel zijn - de oplossing voor een probleem waar je al een tijd mee worstelt, of een waarschuwing.

Dromen zijn weliswaar geen echte ervaringen maar zijn daarom niet minder belangrijk. Het is in feite een manier van communiceren vanuit je onderbewuste.

 

Uitleg van dromen

Dromen neem je niet letterlijk maar de symbolen die in de droom voorkomen hebben hun betekenis. Deze symbolen zijn universeel en hebben vaak hun oorsprong in de oertijd.

Het uitleggen van dromen is niet altijd makkelijk. Je moet voor de uitleg dieper gaan dan de voor de hand liggende uitleg en zoeken naar de achterliggende betekenis.

 

Elke ruimte betekent iets

De ruimte waar de droom zicht afspeelt, een bepaalde plaats of kamer van een huis is van belang.

Zo vertegenwoordigt een kelder bijvoorbeeld het verleden. Is er nog iets dat je niet verwerkt hebt, of komt er een persoon van vroeger terug in je leven. De slaapkamer staat voor de intieme kant van je relatie. Bij de badkamer gaat het om het laten gaan van iets of iemand die je dierbaar is.

 

Dromen dat je valt

Dromen dat je valt gebeurt vaak vlak voor je in slaap "valt". Ze kunnen een lichamelijke oorzaak hebben, een bloeddrukverlaging, of een beweging van de vloeistof in het middenoor.

Maar als een symbool betekent vallen het verlies van evenwicht of zelf controle. Je kan in het dagelijks leven bang zijn dat je de controle verliest. Het kan je onzekerheid of gebrek aan zelfvertrouwen vertegenwoordigen, angst om fouten te maken of onvermogen om met een bepaalde situatie om te gaan.

 

Achtervolgd worden

Dit is een metafoor voor onzekerheid. Je kunt het idee hebben dat de omstandigheden uit de hand lopen. Schuldgevoelens kunnen hierbij ook een rol spelen.

De persoon of onderwerp dat je achtervolgt in je droom vertelt iets over waar of voor wie je wegloopt. Het vertegenwoordigt vaak een onopgelost aspect van iemands omstandigheden of persoonlijkheid.

 

Dromen van rijkdom

Droom je van het vinden van een schat of geld, hoeft dat helaas niet direct te betekenen dat je loterij gaat winnen. Het symboliseert het ontdekken van deel van jezelf. Is er iets dat je genegeerd of onderdrukt hebt? Misschien heb je altijd een abitie gehad en doet zich nu een mogelijkheid deze te realiseren.

 

meer lezen

 

Dromen en wat ze voor ons betekenenDromen en wat ze voor ons betekenen
J. Voskuil

Iedere keer als je droomt wil die bepaalde droom je iets vertellen. De droom wil je inzicht geven hoe je je leven leidt. Een droom wil je laten luisteren naar je innerlijk 'ik', hij probeert je te vertellen welke weg je moet inslaan en welke niet. Daarom zijn dromen onze ultieme raadgever als we er goed naar luisteren en begrijpen, ze tot ons door laten dringen, wat ze ons kunnen zeggen. In 'Dromen en wat ze voor ons betekenen' beschrijft Jacqueline Voskuil op speelse en inzichtelijke wijze wat onze dromen ons vertellen en wat ze voor ons kunnen betekenen. Iedereen droomt zo'n vier à vijf keer per nacht.

lees ook

 

dromen overzicht

dromen en emoties

dromen door Ada de Boer

de taal van dromen

 

Tips, opmerkingen, commentaar of iets toe te voegen?

blz 14 van 14
Klik hier om een bericht toe te voegen
Gina
Geplaatst 707 dagen geleden
Ik had echt een heel rare droom, (oke misschien zijn dromen wel raar, maar dit slaagt precies nergens op) dus ik had gedroomd dat ik op de grootste loser van heel het 4e jaar verliefd werd dat ik met hem samen was en dat mijn ex-vriendje daar heel jaloers over deed, terwijl hij mij in het echte leven in de steek liet en mij bedroog. Wat moet daar het teken van zijn? De grootste loser ken ik niet, ik zie die gewoon als een loser omdat hij zo'n nerd is en altijd met dezelfde jongen praat.
Gina
Geplaatst 707 dagen geleden
Ik had echt een heel rare droom, (oke misschien zijn dromen wel raar, maar dit slaagt precies nergens op) dus ik had gedroomd dat ik op de grootste loser van heel het 4e jaar verliefd werd dat ik met hem samen was en dat mijn ex-vriendje daar heel jaloers over deed, terwijl hij mij in het echte leven in de steek liet en mij bedroog. Wat moet daar het teken van zijn? De grootste loser ken ik niet, ik zie die gewoon als een loser omdat hij zo'n nerd is en altijd met dezelfde jongen praat.
Marieke
Geplaatst 838 dagen geleden
*voorgenomen om hem goed in de gaten te houden. Ik heb nog niks vreemds kunnen ontdekken.

Is dit gewoon een nachtmerrie dat ik me eenzaam voel en bang ben dat iedereen me in de steek laat of gaat er echt iets ergs gebeuren?

Wie kan alsjebliefd reageren?

Xxx