volg rubriek op facebook volg rubriek op twitter tell a friend rss feed rubriek

 

AFSCHEID NEMEN OP JE EIGEN MANIER

Wie houdt er nu van afscheid nemen? Niemand volgens mij. Tijdelijk afscheid nemen is al moeilijk en vervelend. Als iemand op reis gaat of gaat emigreren bijvoorbeeld. Maar voorgoed afscheid nemen van iemand of van je eigen leven is nog veel moeilijker.

Ongemakkelijk

Veruit de meeste mensen vinden het ongemakkelijk om over hun eigen dood en afscheid na te denken. Ik ook. Maar je kan nu heel makkelijk je (muziek)wensen online vastleggen.

Lees hier hoe

 

Aangepast zoeken
 

algemeen

alle onderwerpen

alle rubrieken

forum

zoeken op rubriek

nieuwsbrief

rss

prijsvragen

meest gelezen

1.

lees je maandhoroscoop

2.

de slechte eigenschappen van een sterrenbeeld

3.

wie past bij wie

4.

leren mediteren

5.

jaarhoroscopen 2014

laatste recensies

Boeddha Tweets
Lori Deschene

Qigong lifestyle
Patricia van Walstijn

Puur yoga
Robert Butera

Yoga helpt
Tara Styles

Het subtiele lichaamDe gelukkige boeddha
Thomas Bien

lees verder

nieuwste artikelen rubriek

 

 

 

 

Dromen

Iedereen droomt vijf tot tien keer per nacht. Soms herinner je je droom, soms niet. Er zijn technieken om je dromen te kunnen herinneren.

 

Communiceren vanuit je onderbewuste

Dromen kunnen emotioneel, fysiek of spiritueel zijn - de oplossing voor een probleem waar je al een tijd mee worstelt, of een waarschuwing.

Dromen zijn weliswaar geen echte ervaringen maar zijn daarom niet minder belangrijk. Het is in feite een manier van communiceren vanuit je onderbewuste.

 

Uitleg van dromen

Dromen neem je niet letterlijk maar de symbolen die in de droom voorkomen hebben hun betekenis. Deze symbolen zijn universeel en hebben vaak hun oorsprong in de oertijd.

Het uitleggen van dromen is niet altijd makkelijk. Je moet voor de uitleg dieper gaan dan de voor de hand liggende uitleg en zoeken naar de achterliggende betekenis.

 

Elke ruimte betekent iets

De ruimte waar de droom zicht afspeelt, een bepaalde plaats of kamer van een huis is van belang.

Zo vertegenwoordigt een kelder bijvoorbeeld het verleden. Is er nog iets dat je niet verwerkt hebt, of komt er een persoon van vroeger terug in je leven. De slaapkamer staat voor de intieme kant van je relatie. Bij de badkamer gaat het om het laten gaan van iets of iemand die je dierbaar is.

 

Dromen dat je valt

Dromen dat je valt gebeurt vaak vlak voor je in slaap "valt". Ze kunnen een lichamelijke oorzaak hebben, een bloeddrukverlaging, of een beweging van de vloeistof in het middenoor.

Maar als een symbool betekent vallen het verlies van evenwicht of zelf controle. Je kan in het dagelijks leven bang zijn dat je de controle verliest. Het kan je onzekerheid of gebrek aan zelfvertrouwen vertegenwoordigen, angst om fouten te maken of onvermogen om met een bepaalde situatie om te gaan.

 

Achtervolgd worden

Dit is een metafoor voor onzekerheid. Je kunt het idee hebben dat de omstandigheden uit de hand lopen. Schuldgevoelens kunnen hierbij ook een rol spelen.

De persoon of onderwerp dat je achtervolgt in je droom vertelt iets over waar of voor wie je wegloopt. Het vertegenwoordigt vaak een onopgelost aspect van iemands omstandigheden of persoonlijkheid.

 

Dromen van rijkdom

Droom je van het vinden van een schat of geld, hoeft dat helaas niet direct te betekenen dat je loterij gaat winnen. Het symboliseert het ontdekken van deel van jezelf. Is er iets dat je genegeerd of onderdrukt hebt? Misschien heb je altijd een abitie gehad en doet zich nu een mogelijkheid deze te realiseren.

 

meer lezen

 

Dromen en wat ze voor ons betekenenDromen en wat ze voor ons betekenen
J. Voskuil

Iedere keer als je droomt wil die bepaalde droom je iets vertellen. De droom wil je inzicht geven hoe je je leven leidt. Een droom wil je laten luisteren naar je innerlijk 'ik', hij probeert je te vertellen welke weg je moet inslaan en welke niet. Daarom zijn dromen onze ultieme raadgever als we er goed naar luisteren en begrijpen, ze tot ons door laten dringen, wat ze ons kunnen zeggen. In 'Dromen en wat ze voor ons betekenen' beschrijft Jacqueline Voskuil op speelse en inzichtelijke wijze wat onze dromen ons vertellen en wat ze voor ons kunnen betekenen. Iedereen droomt zo'n vier à vijf keer per nacht.

lees ook

 

dromen overzicht

dromen en emoties

dromen door Ada de Boer

de taal van dromen

 

Tips, opmerkingen, commentaar of iets toe te voegen?

blz 14 van 14
Klik hier om een bericht toe te voegen
Erickmit
Geplaatst 138 dagen geleden
wh0cd15420 amitriptyline online [beep] clindamycin gel tretinoin online
Erickmit
Geplaatst 143 dagen geleden
wh0cd15420 avodart cephalexin cymbalta 60mg propranolol citalopram
ineke
Geplaatst 701 dagen geleden
Ikzag een witmasker en een stopcontact
Gina
Geplaatst 1464 dagen geleden
Ik had echt een heel rare droom, (oke misschien zijn dromen wel raar, maar dit slaagt precies nergens op) dus ik had gedroomd dat ik op de grootste loser van heel het 4e jaar verliefd werd dat ik met hem samen was en dat mijn ex-vriendje daar heel jaloers over deed, terwijl hij mij in het echte leven in de steek liet en mij bedroog. Wat moet daar het teken van zijn? De grootste loser ken ik niet, ik zie die gewoon als een loser omdat hij zo'n nerd is en altijd met dezelfde jongen praat.
Gina
Geplaatst 1464 dagen geleden
Ik had echt een heel rare droom, (oke misschien zijn dromen wel raar, maar dit slaagt precies nergens op) dus ik had gedroomd dat ik op de grootste loser van heel het 4e jaar verliefd werd dat ik met hem samen was en dat mijn ex-vriendje daar heel jaloers over deed, terwijl hij mij in het echte leven in de steek liet en mij bedroog. Wat moet daar het teken van zijn? De grootste loser ken ik niet, ik zie die gewoon als een loser omdat hij zo'n nerd is en altijd met dezelfde jongen praat.
Marieke
Geplaatst 1595 dagen geleden
*voorgenomen om hem goed in de gaten te houden. Ik heb nog niks vreemds kunnen ontdekken.

Is dit gewoon een nachtmerrie dat ik me eenzaam voel en bang ben dat iedereen me in de steek laat of gaat er echt iets ergs gebeuren?

Wie kan alsjebliefd reageren?

Xxx