=
 
volg rubriek op facebook volg rubriek op twitter tell a friend rss feed rubriek

HERINNERINGEN AAN DE TIENERTOER

Het Spoor viert dit jaar zijn 175-jarig bestaan. Hoogste tijd dus om eens wat herinneringen op te halen. Want wie heeft er geen herinneringen aan de trein? Aan de Tienertoer bijvoorbeeld.

SUPERSPANNEND

Ik weet in ieder geval nog heel goed dat ik, na wat zeuren, met mijn vriendin op Tienertoer mocht. Hoe oud we precies waren en waar onze reis naar toe ging, zou ik niet meer weten. Ik heb vage herinneringen aan Amsterdam en Zandvoort. Maar hoe het voelde weet ik nog wel: superspannend om alleen op pad te gaan. Het was toch een beetje als de eerste keer alleen op vakantie. Alles was leuk, zelfs urenlang in de trein zitten.

Voor diegenen die het niet kennen, met een Tienertoer kan je (nu) voor 33 euro als tiener in de leeftijd van 12-18, drie dagen vrij met de trein door het land reizen. Waarheen je maar wilt. Het kaartje blijft 14 dagen geldig.

OOK HERINNERINGEN?

Heb jij ook herinneringen aan een tienertoer die je in de jaren '70, '80 of '90 hebt gemaakt, bezoek dan backtothetienertoer.nl, volg de stappen en breng je Tienertoer herinneringen weer tot leven. Bekijk ook even het filmpje om in de stemming te komen.

- advertorial -

Aangepast zoeken
 

algemeen

alle onderwerpen

alle rubrieken

forum

zoeken op rubriek

nieuwsbrief

rss

prijsvragen

meest gelezen

1.

lees je maandhoroscoop

2.

de slechte eigenschappen van een sterrenbeeld

3.

wie past bij wie

4.

leren mediteren

5.

jaarhoroscopen 2014

laatste recensies

Boeddha Tweets
Lori Deschene

Qigong lifestyle
Patricia van Walstijn

Puur yoga
Robert Butera

Yoga helpt
Tara Styles

Het subtiele lichaamDe gelukkige boeddha
Thomas Bien

lees verder

nieuwste artikelen rubriek

 

 

 

 

aura

Wat is een aura?

Een aura is een energieveld of lichtveld om een levend wezen. Het is de levenskracht. In dit energieveld bevinden zich zeven hoofdcentra: de chakra's. De kleur en de vorm en grootte van het aura, verandert constant en vertelt iets over de lichamelijke en geestelijke toestand van een persoon.


Meer over de aura

Mensen die zich erin trainen of hier van nature gevoelig voor zijn kunnen deze aura's waarnemen. Een aura ziet eruit als een licht of kring rond iemands hoofd of lichaam.

Dat mensen omringt worden door aura's is al eeuwen bekend. Christelijke heiligen worden niet voor niks vaak afgebeeld met een halo rond het hoofd. De oude Egyptenaren deden hetzelfde bij hun goden en belangrijke mensen, en ook bij de Hindoes, Boedisten, Grieken en Romeinen kan men dit verschijnsel terugvinden.

Sommigen beschrijven de aura als een ei-vorm, een soort lichtring rond het lichaam. Anderen hebben het over een warme gloed die straalt rond het lichaam en bestaat uit alle kleuren van het spectrum.

Als je het niet probeert zal je ook nooit een aura zien.

Hoe kan je leren aura's te zien?

door de gevoeligheid van de ogen te vergroten

door langer, geconcentreerd te leren kijken

door te leren kijken met het gebied aan de buitenkant van de ogen, omdat het centrale gedeelte waar men normaal mee kijkt beschadigd is door kunstmatig licht (tv, computer, felle lichten, enz. )

communicatie tussen linker- en rechter hersenhelft verbeteren.

 

Door oefening kan je je hierin trainen.

Als het je lukt aura's te zien kun je verschillende vormen en kleuren zien op verschillende plaatsen rond het lichaam. De plek en kleur hebben ieder hun eigen betekenis.

Linkerkant - toekomst

De kleur aan de linkerkant is de vibratie die je wezen binnenkomt. Hoe dichter bij, hoe sneller je het zal merken. Enkele ogenblikken, uren of maanden.

Midden (ervaring)

De kleur die je boven het hoofd ziet, is de kleur van wat je ervaart op dat moment.

Rechterkant (uiting)

De energie die anderen rond je voelen, die je uitstraalt.

 

Betekenis van aura kleuren

ROOD - wilskracht, passie, vitaliteit, lichamelijke activiteit, verlangen, boosheid of nervositeit.

ORANJE - creativiteit, kunstzinnigheid, expressiviteit, denken terwijl de bezig bent, drang om succes of resultaat te hebben.

GEEL - zonnig, opgewonden, mentaal, kracht, verwachting, machtsstrijd

GROEN - genezen, onderwijzen, uithoudingsvermogen, doorzettingsvermogen, goed zelfvertrouwen, goede balans tussen lichaam en geest.

BLAUW - diepe gevoelens, vrede, liefde affectie, communicatie, hoogste idealen volbrengen.

VIOLET - mystiek, vereniging, betovering, charme, diep spiritueel inzicht, veel spirituele energie.

WIT - hoger ontwikkeld of spiritueel wezen, heeft de eigenschappen van alle kleuren, sterke motivatie, vermogen om te concentreren.

 

Aura's leren zien

Als je begint met het leren zien van aura's is het het beste als je de omstandigheden zo optimaal mogelijk maakt.

Plaats een persoon voor een witte of lichte achtergrond. Een gekleurde achtergrond zal de kleur van het aura veranderen.

Kies een goede plaats om naar te kijken. Het midden van het voorhoofd bijvoorbeeld. Dit is de plaats van het "derde oog".

Kijk geconcentreerd naar deze plek voor 30 - 60 seconden.

Na 30 seconden richt je je aandacht op je buitenste gezichtvermogen, je ogen blijven gericht op het derde oog. Concentratie is belangrijk. Verzet je tegen de verleiding om in de rondte te gaan kijken.

Als het goed is zal je zien dat de achtergrond het dichtste bij de persoon lichter is en een andere kleur heeft dan verder buiten de persoon.

Hoe langer en geconcentreerder je kijkt des te duidelijker het zal worden.

 

 

meer lezen

 

Werken met aura'sWerken met aura's
Jane Struthers

Het energieveld – de aura – dat ons allen omgeeft, kan de diepste geheimen van onze gezondheid, stemmingen en energieniveaus onthullen. Dit praktische boek leert u hoe u aura's kunt lezen en interpreteren, hoe u ze kunt reinigen en versterken en hoe u met uw nieuwe talenten elk aspect van uw leven kunt veranderen. - Ontwikkel uw gave om aura's te voelen en te zien - Leer de verbinding tussen chakra's en uw energieveld kennen - Leer de betekenis van de vorm en de kleur van aura's kennen - Ontdek praktische manieren om negatieve energie te verwijderen - Leer hoe u uw aura in moeilijke situaties kunt beschermen

lees ook

 

chakra overzicht

de zeven chakra's

de chakra energy methode

chakra oefeningen

Tips, opmerkingen, commentaar of iets toe te voegen?

blz 30 van 30
Klik hier om een bericht toe te voegen
Alexander
Geplaatst 16 dagen geleden
Alexander 14 jaar:
Wow nooit gedacht dat aura's lezen mogelijk was.
Sinds ik het vandaag hoorde dat een vriendin van mijn zus dat kan ben ik er helemaal gek op.
Mijn doel voor de komende maanden (of jaren) is om aura's te kunnen lezen, ik ga tot mijn uiterste!
Eva
Geplaatst 100 dagen geleden
Hoi Francina, Dat zou kunnen, want iedereen kan het leren om aura's te zien. Maar je hoeft iemand niet aan te raken om zijn of haar aura te kunnen zien.
Eline
Geplaatst 132 dagen geleden
Hallo ik ben Eline 11 jaar oud, soms denk ik dat ik aura's kan zien, maar dat weet ik niet zeker. Meestal ga ik in een schemerige kamer zitten en leg een wit vel papier voor me neer, daar leg ik mijn had op. Als ik dan 15 seconden lang op mijn hand consentreer dan komt er een soort mist voor mijn hand. Als dan na 5 seconden de mist optrekt dan is mijn hand zwart en zijn er een soort van lijntjes in verschillende kleuren rond mijn hand die steets van kleur veranderen, dit zie ik enkele seconden en dan begint het proces weer overnieuw

Ook is het zo dat als ik me niet consentreer maar iemand voor een witte achtergrond loopt of staat dan zie ik rond zijn of haar lichaam een velle witte streep die lich geeft.
Kan ik aura's zien? Zo ja hoe kan ik het verbeteren? Of ben ik gewoon gek?
Groetjes
jasper
Geplaatst 182 dagen geleden
Hoi ik ben jasper 13 jaar oud,


ik wil auras leren zien als ik me handen voor papier doe zie ik een witte waas met een grijs randje, is dat me aura..
ik zie verder geen kleuren ofzo, alleen die witte waas met een grijs randje, als dat me aura is, hoe zou ik dan de kleuren kunnen leren zien,


groet jasper
Anoniem
Geplaatst 187 dagen geleden
Hallo Yinthe,

Ik ben 20 jaar en heb maar een paar keer auras gezien. Je stelt wel duidelijke vragen voor iemand van 13 jaar oud, dat werkt vraagtekens bij mij op. Het is iets goeds dat je auras ziet, maar het kan zijn dat je jezelf erg alleen voelt of gaat voelen. Het zou erg kunnen helpen om naar een spiritueel persoon te gaan om erover te praten. Bij spiritualiteit geldt: alles heeft een reden.
Yinthe
Geplaatst 193 dagen geleden
Hallo,
Ik ben 13 jaar en zolang als ik mij kan herinneren zie ik al auras. Vroeger als ik iemand na moest tekenen tekende ik er altijd gekleurde velden omheen maar mijn ouders hebben nooit geloofd dat ik het zag. Laatst zag ik bij een klasgenoot een hele heldere, donkergrijze aura. Ook voelde ik mij dagenlang heel verdrietig om geen enkele reden. Een aantal dagen daarna was het ineens weg. Toen bleek dat ze een zwaar ongeluk had gehad. Is dit toeval? Ik heb dit namelijk ook al meegemaakt bij mijn oma . Ik was heel klein maar mijn zus vertelde dat ik dagenlang bleef volhouden dat oma donkergrijs werd en heel veel pijn en verdriet.had. Na een paar dagen was zij overleden.

bestaan grenzende handen? Laatst had mijn zus hele erge hoofdpijn en toen ik mijn handen op haar hoofd legde zei ze dat de pijn bijna weg was. dit gebeurde ook bij mijn vriendin die een hersens schudding had. Zou dit kunnen kloppen?? Of is dit alles net als mijn ouders.zeggen maar schijn en moet ik wat minder goed naar mensen kijken?